Antalya’da turfanda hasat yapıldı! İlk mahsuller Kahramanmaraş’a gönderildi – Son Dakika Yaşam Haberleri

Erken hasat, kalite ve pazara erişimin avantajları ile tarımsal üretimin stratejik bölgelerinden biridir.
Yaklaşık 4 ay önce seralara ekilen fideler ürünü vermeye başladı. Olgun karpuz sabah toplanır ve pazarlara ve pazarlara taşınır.
AA'ya karşılık gelen Tarım ve Silvikültür Sakir Firat Erkal il direktörü, Antalya'ya 59 bin 149 karpuz üretimi yapıldı ve bunun 11 bin 428 dekamorunun kapsam üretiminde olduğunu söyledi.
Erkal, şehirde her yıl toplam 360 bin ton analenin üretildiğini ve seralarda 76 bin 812 ton yetiştirildiğini ifade etti.
“Karpuz özel, çünkü çimdeki ilk karpuz Antalya'dan ayrılıyor. Türkiye'de yaklaşık 3.2 milyon ton karpuz üretimi var, Antalya'da yüzde 11, yaklaşık 360 bin ton üretiliyor. Karpuz üretimi kapsamında birçok yerde yapılmadı.
Erkal, Angrees Toplama Dönemi, İl Tarım ve Silvikültür Müdürlüğü tarafından oluşturulan Komisyon tarafından belirlendiğini ve dolayısıyla Watemelon Ham-Kelek'in lansmanının önlenmesi ile belirlendiğini söyledi.
Erkal, toplama sürecinin Serik bölgesindeki bazı seralarda başladığını ve Antalya'da yetiştirilen karpuzun, üreticiler için erken aroma ve nitelikler açısından önemli avantajlar sunduğunun altını çizdiğini açıkladı.
Geçen yıl Antalya'dan yaklaşık 25 bin ton Ancria ihracatı Erkal, “Ürettiğimiz karpuzun yüzde 92'si iç pazarda tüketiliyor, yüzde 7-8 ihracatın yüzde 7-8'i. Geçen yıl yaklaşık 10 milyon dolar ihracat geliri”. dedi.
Demirkaplan, Antalya'nın Turfanda'nın üretiminde iyi bir konumda olduğunu söyledi, piyasa talebinin olduğunu söyledi.
Demirkaplan, karpuzun erken saatlerde toplandığını ve kamyonlara yüklendiğini ve tüketiciye teslim edildiğini söyledi.
Sezonun verimli olmasını dilemek Yasar, “Sezona başladık, karpuzun ilk satın alınması ve nakliyesi. İlk ürünlerimizi Kahramanmaraş'a gönderdik”. dedi.