Fransız pastanelerinin klasik lezzeti: Flan pâtissier tarifi – Son Dakika Gurme Haberleri

Fransız mutfağının en popüler tatlılarından biri Boş pastaYumuşak kreması ve hafif yanan bir tabakası ile hem göze hem de damakta hitap eden klasik bir pastane. Kısacası, “Parisli börek olarak da bilinen bu tatlı, aslında fırında pişirilmiş yoğun bir krem kremdir.
Malzeme
Hamur için (Pâte Brisée veya kuru):
- 250 g One
- 125 g tereyağı (soğuk, doğranmış küp)
- 1 yumurta
- 50 g pudra şekeri
- 1 tutam tuz
- 2–3 yemek kaşığı soğuk su (gerekirse)
Dolgu için:
- 1 litre süt (tam yağ)
- 200 g pudra şekeri
- 4 yumurta
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
- 60 g One
- 1 yemek kaşığı vanilya özü veya 1 paket vanilin
Yapı
Hamuru hazırlayın 1.
Un, granüle şeker ve tuzu büyük bir kapta alın. Soğuk tereyağını ekleyin ve parmakların ucu gibi bir kum elde edilene kadar ovalayın. Yumurtayı ekleyin ve gerekirse soğuk su ekleyin ve kısa sürede toplayın. Hamuru elastik bir filme sarın ve yaklaşık 30 dakika boyunca buzdolabında dinlenmek için bırakın.
2. Yemek pişirmek için kurutma tabanını hazırlayın:
Hamuru bir silindirle hafifçe unlanmış bir bankta açın ve kelepçeli kalıbın tabanına ve kenarlarına yerleştirin. Taşan fazlalığı kenarlardan alın. Yağ kağıdını hamurdaki soğutun ve 180 ° C’de 15 dakika boyunca hamurun üzerine impuls veya ağırlıklar koyun.
3. Kremin doldurulmasını hazırlayın:
Sütü bir tencerede kaynatmanın yanında hazırlayın. Ayrı bir kapta, yumurtaları, granüle şeker, un ve nişastayı pürüzsüz olana kadar çırpın. Sıcak sütü karışıma yavaş yavaş karışıma ekleyin (yumurta pişirmeyi önlemek için). Sonra karışımı tekrar tencereye koyun ve kararıncaya kadar düşük ateşte pişirin. Vanilyayı ekleyin.
4. Fırında mutfak:
Hazırlanan kremi sert tabana dökün ve bir spatula ile düzeltin. 180 ° C’de yaklaşık 35-40 dakika pişirin. Altın sarı renk alınmalıdır.
5. Dinlenme:
Oda sıcaklığına ulaştıktan sonra, fırının dışındaki börek buzdolabına en az 2-3 saat (mümkünse bir gece) koyar. Keserek servis yapın.
Hizmet ve Öneriler
Flan soğutulduktan sonra tutarlılığını bulur; Yani aceleyle değil.
Sütün doldurulmada tamamen kullanılması daha kremsi bir doku sağlar.
İsteğe bağlı olarak, dolguda rendelenmiş şeker veya turuncu karamelize kullanabilirsiniz.