Güncel Haberler
Viyana’dan gelen ziyafet: Malakofftorte tarifi – Son Dakika Gurme Haberleri

Fransız diplomatiklerinin Avusturya’daki davetiyelere aldığı bu krem bisküvi kek, adını Kırım Savaşı’nda ön plana çıkaran General Malakoff’dan alıyor. Diplomat tatlısı olarak da bilinen Malakofforte, badem likörlü yumuşatılmış bisküvi arasında hafif bir vanilya kreması ile hazırlanır. Görünüşü ve dengeli tadı ile, özellikle misafir sunmak için mükemmeldir. Tarif klasik kek kalıplarında ve mini kısımlarda yapılabilir.
Malakofftortte tarifi
Malzeme:
- Bisküvi olan 200 g kedi
- 100 ml badem likörü (veya sütle karıştırılmış amaretto)
- 500 ml süt
- 3 yumurta sarısı
- 100 g pudra şekeri
- 40 g Nişasta
- 1 Paket Vanilin
- Krem çırpılmış 250 ml
- Badem ve şeker dosyaları (dekorasyon için)
Yapı
- Kremi hazırlayın: Yumurta sarısı, şeker, nişasta ve vanilini sütle karıştırın ve düşük ateşte karıştırın. Muhallebi tutarlılığı söz konusu olduğunda, sobadan alın ve soğumaya bırakın.
- Bisküvileri daldırın: Kedileri hızlı bir şekilde liköre ve diz içine kelepçeli bir kalıpta daldırın.
- İlerleme: Bisküvi – Krem – Bisküvi – Krem -şekilli zeminler. En üst kat krem olmalı.
- Serin: Buzdolabında tatlının en az 6 saat (tercihen bir gece) dinlenmesine izin verin.
- Dekorasyon: Açık badem, rendelenmiş çikolata veya pudra şekeri ekleyin ve servis edin.